5-Társas viszonyok

A kapcsolódásokról és kapcsolatokról szól. A szociálpszichológia fogalmai mentén ad olyan eszközöket a segítő kezébe, amelyekkel jobb betekintést nyerhet kliensének kapcsolatrendszerébe valamint az ő és kliense között kialakult interperszonális tér dinamikájába.

Témák: (1) TÁRSAS MEGISMERÉS (Kategorizáció, sémák, sztereotípia, attitűd, attribúció, vonzalom, pszichológiai szerződés) (2) TÁRSAS INTERAKCIÓ (Kommunikációs kompetencia, a kapcsolat, társas viszonyok hatásai, konfliktus, kooperáció) (3) A SZEMÉLYKÖZI BEFOLYÁSOLÁS (Hatalom és hatóerő, státusz és kommunikáció, normák és konformitás, vezetés, benyomáskeltés); ; (4) AZ EGYÉNI SEGÍTÉS SZOCIÁLPSZICHOLÓGIÁJA (bizalom, légkör, kölcsönös elfogadás, a segítés folyamatának társas természete ); (5) CSOPORTDINAMIKA (csoportfejlődés, csoportdinamikai jelenségek, diverzitás és kulturális érzékenység)

A kurzus elvégzéséről részvételi igazolást kap kézbe minden résztvevő.

Leírás

Tanulási cél: (1) Rátekinteni saját társas kapacitásainkra és működéseinkre; (2) klienseink társas kapacitásainak és működéseinek megismerése; (3) a segítő kapcsolat társas dinamikájának megismerése és befolyásolása a szociálpszichológia néhány alapfogalmának, kutatási eredményeinek megismerése és gyakorlatba való átültetése által.

Aktuális időpont: 2024. 11. 16. szombat 9.00-17.00 - Zoom

Jelentkezés: ITT

Eszközök

A 8 órás képzésen az alábbi eszközöket tárgyaljuk és kapja a kezébe a résztvevő: (1) Kapcsolati háló; (2) Perszóna térkép; (3) Segítői brand; (4) A bizalom hídja; (5) Kémiai találkozó; (6) AAA; (7) Kapcsolati életciklus; (8) Kisiklatók; (9) Konfliktustérkép, (10) Hatóerő kör; (11) A vezetés négyzete; (12) Intervenciós kalauz, (13) BEFKÍT; (14) A Hackney modell; (15) Mikroszkill tár; (16) Dinamika oktogon; (17) Csoportfunkció háromszög; (18) Szivárvány

Irodalomjegyzék

A szemináriumi modul anyagának összeállításához számos forrást felhasználtam, amelyekre a képzéseken és könyvemben hivatkozok is. A modullal kapcsolatos hivatkozások jegyzékét az ajánlott irodalommal együtt elérheti és letöltheti ITT.

Kapcsolat

Ismerjen meg jobban, kövesse social media oldalaimat, látogasson el további honlapjaimra, vegye fel velem a kapcsolatot.

Telefon: 06 70 978 3618

Email: segito@segitokapcsolatok.hu

Cím: 2060 Bicske, Bagolyvár 8306

TOVÁBBI HONLAPJAIM:

www.polyanki.hu

www.astresszara.hu

www.blackribbon.hu

www.demonologia.hu

www.nonverbalcommunicationcoach.com


Itt is megtalál ...