1-A segítés útján

Gyakorlatba azonnal átültethető eszközöket ad, amelyek támogatják a segítői önismeretet, a segítettek pontosabb észlelését (beleértve azok környezetét, állapotát és erőforrásait), a segítői kapcsolat elemeire való jobb rálátást, a beavatkozások megtervezését, kivitelezését, monitorozását és értékelését.

Egészségügyi szakdolgozóknak a tréning szabadon választott elméleti továbbképzésnek elszámolgató. A továbbképzés nyilvántartási száma: SZTK-A-23230/2020. Pontértéke: 10 pont. Szakmacsoportok: 1. Felnőttápolás és gondozás, 12. Védőnői ellátás, 17.Természetgyógyászat.

Leírás

Tanulási cél: (1) a segítői praxist perspektívába helyezni; (2) a segítő, a segített és a segítő kapcsolat sajátosságait felfedezni és azokra reflektálni eklektikus eszközök segítségével; és (3) a gyakorlatok segítségével, a visszajelzésekre építve a segítés útján a következő fejlődési cél meghatározása.

Témák: (1) KEREK VILÁG (segítés, motiváció, fejlődés és egészség, kompetenciák és határok); (2) ÉLETESEMÉNYEK (szabálysértésektől a gyászig, konfliktusok, krízis, fázisok, beavatkozások és lehetséges kimenetelek); (3) SEGÍTŐ TARTOMÁNY (segítői praxis, kliensek, kapcsolat/kapcsolódás); (4) ELAKADÁSON TÚL (akadályozó tényezők, problémamegoldás, regresszió, opciók, alternatívák és beavatkozások); (5) SEGÍTŐK ÚTJA (a jó segítés, a segítés folyamata és eszközei)

Aktuális időpontok: Facebook Blog

Eszközök

A 8 órás képzésen az alábbi eszközöket tárgyaljuk és kapja a kezébe a résztvevő: (1) Definíciók (segítő foglalkozás és segítő kapcsolat); (2) Deficit és növekedési motivációk /Maslow/; (3) Legközelebbi fejlődési zóna a segítésben /Vigotszkij/; (4) Autonómia háromszög /Crossmann/; (5) Életesemények /Holmes és Rahe/; (6) Krízisek kifejlődésének modellje; (7) Krízisek négy szakasza; (8) Krízisek négyféle kimenetele; (9) Segítők hatszöge; (10) Segítettek háromszöge; (11) A segítő kapcsolat alapvető összetevői (az orosz baba modell); (12) Kapcsolati dinamikák (a projekció problematikája); (13) Intervenciós leltár (21 beavatkozás); (14) A segítés mint problémamegoldás; (15) Az ökológiai keretbe helyezett segítés; (16) A segítő folyamat szakaszai.

Irodalomjegyzék

A szemináriumi modul anyagának összeállításához számos forrást felhasználtam, amelyekre a képzéseken és könyvemben hivatkozok is. A modullal kapcsolatos hivatkozások jegyzékét az ajánlott irodalommal együtt elérheti és letöltheti ITT.

Kapcsolat

Ismerjen meg jobban, kövesse social media oldalaimat, látogasson el további honlapjaimra, vegye fel velem a kapcsolatot.

Telefon: 06 70 978 3618

Email: segito@segitokapcsolatok.hu

Iroda és telephely: 2060 Bicske, Bagolyvár 8306

TOVÁBBI HONLAPJAIM:

www.bagolytanoda.hu

www.astresszara.hu

www.blackribbon.hu

www.testnyelv.hu

www.vallaspszichologus.hu

www.demonologia.hu

www.nonverbalcommunicationcoach.com


Itt is megtalál ...